Monday, February 23, 2009

Setmana calenta a les universitats catalanes.

Aquesta serà una setmana intensa dins la cursa de fons -que ja està arribant al seu final- en la lluita contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Amb el curs acadèmic reprès a totes les universitats i després d’un llarg període hivernal el sentiment que es respira a les universitats és el “d’ara o mai” i la consigna que es repeteix és “a per totes”.

Com deia, aquesta serà una setmana calenta i doncs hi ha programades tres consultes que forçaran el posicionament de la comunitat universitària de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) sobre la paralització de l’EEES i també sobre la seva aplicació. Així, a la UPF dimarts i a la UB dijous es celebraran referèndums d’estudiants encaminats cap a un posicionament ferm cap a la paralització de l’EEES. Tal com ja han votat massivament a Lleida, Girona i a la UAB.

Dijous a la UPF qui es sotmet a consulta és l’actual rector Joan Josep Moreso. El sheriff és l’únic candidat a les eleccions a rector i la comunitat universitària de la UPF en el seu conjunt haurà de votar si el vol o no. Així en Moreso posa a consulta la seva política de força i coacció contra les protestes i reivindicacions legítimes dels estudiants exercida amb una actitud autoritària, arrogant i prepotent.

A aquestes consultes se li suma la vaga de fam que ha iniciat avui el company Tomàs a la UAB. En aquest bloc s’anirà fent el seguiment de la vaga de fam, de la salut d’en Tomàs, de les reaccions per part de les autoritats i de les mostres de suport cap a ell.

Tot plegat són eines que d’una manera o altre ens forcen a tots i totes a posicionar-nos en aquest conflicte i porten a tensar la corda entre els estudiants i les autoritats que no poden seguir donant l’esquena, reprimint ni deslegitimant les reivindicacions estudiantils en aquesta lluita que ha de portar a una negociació en igualtat de condicions entre tots els subjectes de la comunitat universitària per decidir tots junts quin model d’Universitat pública volem.

Endavant amb la paralització de l’EEES, Endavant amb el vot contrari a Moreso i Endavant amb en Tomàs!

No comments:

Post a Comment