Friday, February 6, 2009

Sense proves (1): Garzón.

Aquest migdia s’ha sabut la notícia que tretze membres de les organitzacions Democràcia 3 Milions (D3M) i Askatasuna havien quedat absolts del delicte d’integració a organització terrorista.

I és que en Garzón -al capdavant de l’ofensiva judicial espanyola- s’ha proposat fer caure un moviment polític que té el suport de centenars de milers de bascos, i per tal d’aconseguir-ho tant li fa el que s’hagi d’endur pel davant i com ho hagi de fer. Aquest cop, i amb l’excusa de les eleccions basques li ha tocat a aquestes candidatures i als membres que les conformen.

Sorprèn però que avui hagi absolt aquestes tretze persones. I és que aquest magistrat i la Justícia espanyola en general emprenen la màxima de “si no hi ha proves, s’inventen”. La feblesa argumentativa amb la que enfronten aquests processos ha estat possiblement la causa d’aquesta absolució. L’argumentació del “tot és ETA” incerida amb calçador en el si de l’opinió pública cada cop trontolla més.

Probablement les candidatures no tinguin tanta sort com els seus membres i siguin anul•lades durant el transcurs de les properes hores. I és que el govern espanyol -amb el Ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba (tristament esquitxat per l’assumpte GAL) com a punta de llança- ja ha anunciat que l’esquerra abertzale no estarà als comissis de l’1 de març. Demostrant un cop més, la independència dels tres poders a l’Estat espanyol.

La comunitat internacional, no ha fet una excepció en la seva habitual passivitat front a la manca de llibertats o la vulneració drets humans i/o polítics arreu del món. Aquest cop però, als informes d’Amnistia Internacional denunciant els abusos policíacs, la tortura i les males condicions a les presons espanyoles, se li ha unit un informe de l’ONU alertant de la manca de garanties procesals amb les que s'il•legalitzen candidatures (ho podeu llegir aquí).

No comments:

Post a Comment